Uutiset

21.5.2020Ehdota opinnäytetyöpalkinnon saajaa vuodelle 2020Lue lisää »21.11.2019ProGIS jakoi Paikkatietomarkkinoilla palkintoja ja valitsi uuden hallituksenLue lisää »30.8.2017Aamuseminaari Here:n vieraana 6.9.2017 klo 9-11.Lue lisää »30.8.2017Keväällä järjestetty Pohjois-Suomen paikkatietoiltapäivä oli menestysLue lisää »

ProGIS ry

progis.info@gmail.com

Rekisteriseloste
Share |

Paikkatietoalan kunniamaininnat

Paikkatietomarkkinoiden yhteydessä on perinteisesti jaettu Paikkatietoalan kunniamaininta. Palkinnon tavoitteena on kiinnittää huomiota paikkatietojen hyödyntämiseen yhteiskunnassa. Palkinnon saaja voi olla henkilö, yhteisö tai yritys, joka on teollaan tai innovaatiollaan lisännyt paikkatietoalan tunnettuutta ja paikkatietojen hyötykäyttöä. Paikkatietoalan kunniamaininnan myöntämisestä päättää vuosittain ProGIS ry:n hallitus ilman erillistä hakemusta, mutta jäsenistö voi vapaasti tehdä ehdotuksia palkinnon saajaksi: progis.info@gmail.com

ProGIS:n myöntämät Kunniamaininnat vuosittain

2016

HSL, avaamansa paikkatiedon hyödyntämisen edistämisestä.

2015

Poligoni ry, toiminnasta opiskelijoiden ammatillisen osaamisen ja verkostojen luomisessa.

2014

Antti Rainio, aktiivisesta toiminnasta paikkatietoalan ja sen verkostojen kehittämisessä.

2013

Dimenteq Oy, paikkatietoalalla toimiva kasvuyritys, joka toimii pääosin pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

2012

Helsinki Region Infoshare  on luonut avoimen datan jakoon uuden toimintakulttuurin ja samalla edistänyt paikkatietojen käyttöä uusilla tahoilla, mm. HRI-verkkopalvelun kautta. HRI:n antama esimerkki on innostanut myös muita tahoja  toteuttamaan omia avoimia tietopalveluitaan.

2011

Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Jarmo Ratia - Perusteluina suomalaisen paikkatietoalan määrätietoinen kehittäminen sekä paikkatietoalan kansainvälisen yhteistyön proaktiivinen edistäminen.

2010

PaikkaOppi-verkko-oppimisympäristö -  Opetushallituksen rahoittama oppimisympäristöjen kehittämishanke on tuonut uutta intoa ja sisältöä paikkatietotaitojen kouluopetukseen ja lisännyt näin koko paikkatietoalan tunnettavuutta.

2009

Kansanedustaja Jyrki J. Kasvi - Hän on lisännyt omalla toiminnallaan paikkatietoalan tunnettavuutta eduskunnassa, hän on ottanut kantaa paikkatietoaineistojen saatavuuden helpottamiseen sekä puhunut yritystoiminnan innovaatioiden mahdollistamisen puolesta yhdellä Suomen tärkeimmistä foorumeista. Kasvi on yksi harvoista kansanedustajista, joka on ottanut paikkatietoalan omakseen ja ymmärtänyt sen potentiaalin yhteiskunnassamme.

2008

Maanmittauslaitos - Maanmittauslaitos on luovuttanut paikkatietoaineistonsa vuoden alusta alkaen irrotuskustannushintaan viranomaisille viranomaistehtävien hoitamiseen sekä oppilaitoksille opetuskäyttöön ja siihen liittyvään ei-kaupalliseen tutkimustoimintaan. Käyttöoikeusmaksuja ei enää peritä. Uusi hinnoittelu koskee kaikkia Maanmittauslaitoksen omia digitaalisia paikkatietoaineistoja, joiden käyttöoikeuksien hinnoittelusta ei säädetä toisaalla Käyttömaksujen poistamisella edistetään paikkatietojen käyttöä.

2007

Maa- ja metsätalousministeriö sekä Paikkatietoasiain neuvottelukunta -Paikkatietoalan kansallisesta edistämisestä sekä aktiivisesta työstä INSPIRE-direktiivin hyväksi. Kaikkiaan kunniamaininta koskettaa siis yli 80 paikkatietoalan ammattilaista, jotka ovat osallistuneet PATINEn toimintaan.

2006

DigiRoad-hanke -  Digiroad edistää uusien paikkatietopohjaisten innovaatioiden ja palvelujen syntyä suomalaisen paikkatietoaineiston pohjalta. Hankkeessa on alusta alkaen huolehdittu rahoituskysymyksistä tavoitteena aineiston maksuttomuus ja yritysten ja muiden aineistonkäyttäjien kohtelu tasapuolisesti.

2005

Navicore Oy - Palkittiin kotimaisesta paikkatiedon käyttöä edistävästä innovaatiosta, Navicore-navigointisovelluksesta.

Opetusneuvos Lea Houtsonen Opetushallituksesta - palkittiin yleissivistävän paikkatieto-opetuksen edistämisestä Suomen lukioissa.

Muita kunniamainintoja:

2010

GI Norden's Award of honour professori Kirsi Virrantaukselle